Keramika Kanjiža u saradnji sa Blic fondacijom i Ivanom Ivanovićem donirala pločice za rekonstrukciju odeljenja neurologije Valjevske bolnice

Valjevo, Beograd, 25. jun –Keramika Kanjiža, vodeći domaći proizvođač keramičkih pločica, u saradnji sa Blic Fondacijom i Ivanom Ivanovićem donirala je 500 metara kvadratnih keramičkih pločica za potrebe rekonstrukcije odeljenja neurologije Valjevske bolnice.

Prilikom otvaranja, PR  menadžer Keramike Kanjiža, Jovana Nikčević primila je zahvalnicu u ime kompanije, kao jedan od tri najveća donatora. „Od svog osnivanja, već 35 godina, Keramika Kanjiža dosta ulaže u društveno odgovorno poslovanje. Zadovoljstvo nam je što smo našom donacijom u prilici da pomognemo odeljenju gde se leče najteži pacijenti i gde su uslovi bili jako loši. Keramika Kanjiža je uvek tu da pomogne u obnavljanju zdravstvenih ustanova.Spremni da se odazovemo ovakvim akcijama, i pozivamo ostale velike kompanije da učine isto.“ izjavila je tom prilikom gospođica Nikčević.

Decenijama se odeljenje neurologije u valjevskoj bolnici nalazilo u katastrofalnom stanju, bez pristojnog mokrog čvora, sa zidovima i plafonima koji su se ljuštili i pucali, dok su se kreveti raspadali. Odeljenje neurologije valjevske bolnice, sada potpuno rekonstruisano, ispunjava sve evropske standarde. Na Odeljenju neurologije, u koje od 1967. godine, sem par krečenja, nije ništa ozbiljno ulagano, smešteni su najteži, mahom nepokretni pacijenti, a od njih 1.500, koliko godišnje prođe hospitalizaciju, 90 odsto je pogođeno akutnim moždanim udarom, dok su ostali oboleli od multiple skleroze, Alchajmerove i Parkinsonove bolesti.

Copyright © Keramika Kanjiža 2015.