Saradnja privrede i obrazovanja ključna za razvoj domaće privrede - Keramika Kanjiža proizvela pločice po ideji studenata Fakulteta za umetnost i dizajn

Beograd, 17.05.2016. -U holu Fakulteta za umetnost i dizajn, univerziteta Džon Nezbit, otvorena je izložba pod nazivom „Od ideje do finalnog proizvoda“, koja je proizvod saradnje kompanije Keramika Kanjiža i Fakulteta, u oblasti stručne prakse. U okviru ovog projekta, dizajn studio vodećeg domaćeg proizvođača keramičkih pločica dao je zadatak studentima svih smerova da osmisle dizajn keramičke pločice dimenzija 33x33cm. Šest najboljih radova je izabrano za realizaciju.

Saradnja je započeta krajem 2015. godine kao ideja da se podrže mladi i talentovani ljudi, koji. "Bez obzira na to što Srbija tehnološki zaostaje za ostatkom sveta, to je posledica svega onoga što je Srbija prošla, mislim da korak sa svetom držimo upravo kreativnošću, talentom i znanje" izjavila je za Tanjuggeneralna direktorka kompanije Keramika Kanjiža Ivana Veselinović. Ona je dodala i to da su upravo mladi ljudi ključ promene, napretka i razvijanja domaće privrede koja je posrnula, i treba ih podržati na svakom koraku.

Od svog osnivanja, već 35 godina, Keramika Kanjiža predstavlja lidera na domaćem i tržištima regiona u svim segmentima. Kao sastavni deo uspešnog poslovanja kompanije čini i razvijanje društvene odgovornosti, a kompanija se fokusirala na saradnju sa sektorom obrazovanja – upravo kako bi razvila buduće mlade talente i lidere. Saradnju je ugovorila u sektorima dizajna i komunikacija sa dva velika beogradska fakulteta – Fakultetom za medije i komunikacije i Fakultetom za umetnost i dizajn.

Više o izložbi pogledajte na sledećem linku:http://tanjug.rs/full-view.aspx?izb=246914 

Copyright © Keramika Kanjiža 2015.