Direktor proizvodnje kompanije Keramika Kanjiža, gospodin Đorđe Aleksić, govori za Magazin Biznis

Beograd, 25. maj –Početkom maja, kompanija Keramika Kanjiža imala je prilike da ugosti novinare redakcije Magazina Biznis. Tom prilikom gospodin Aleksić, direktor proizvodnje, govorio je o novim tehnologijama, trendovima, inovacijama ali i nelojalnoj konkurenciji.

„Postoje dve vrste nelojalne konkurencije. Jedna se ogleda u tome što od četiri proizvođača keramičkih pločica u Srbiji jedan radi u takozvanom upravljanom stečaju, ali i dalje prodaje svoje proizvode ispod cene koštanja. Druga vrsta je nekontrolisani uvoz koji se ogleda u uvozu pločica lošeg kvaliteta – reč je o restlovima niže klase iz Italije. Ti proizvodi prodaju se pod firmom „italijanska keramika“ i nigde ne piše da su to pločice niže klase. Što je najgore, ne poštuje se ni propis da se uvozna roba mora atestirati. Izgleda da je to neki opšti interes da sve bude što jeftinije.

Jedini način za borbu protiv takvog ponašanja je da država pooštri kontrolu i da tržišna inspekcija najzad počne da povlači takvu robu iz prodaje“ izjavio je gospodin Alekisć.

Ceo intervju možete pronaći na sledećemlinku

Copyright © Keramika Kanjiža 2015.